آموزش بازاریابی اینترنتی

مقالات و آموزش های مربوط به حوزه کسب و کار اینترنتی

آموزش بازاریابی اینترنتی

مقالات و آموزش های مربوط به حوزه کسب و کار اینترنتی

بایگانی
جمعه, ۴ شهریور ۱۴۰۱، ۰۴:۵۶ ب.ظ

از مجازات زمین خواری چه می دانید؟

هر چند زمین خواری اصطلاحی است که از سوی رسانه ها ایجاد شده است اما به هر حال مستند قانونی برای اشخاصی که به اراضی ملی و دولتی دست درازی می کنند و با عملیاتهای مشخص خود را مالک و متصرف قلمداد می کنند در ماده ۶۹۰ قانون مجازات اسلامی جرم انگاری شده است و نحوه ارتکاب آن توضیح داده شده است .

به موجب ماده ۶۹۰ قانون مجازات (( هر کس بوسیله صحنه سازی از قبیل پی کنی ، دیوارکشی ، تغییر حد فاصل ، امحای مرز ، کرت بندی ، نهرکشی ، حفرچاه ، غرس اشجار و زراعت و امثال آن به تهیه آثار تصرف در اراضی مزروعی اعم از کشت شده یا در آیش زراعی ، جنگل ها و مراتع ملی شده ، کوهستان ها ، باغ ها ، قلمستان ها ، منابع آب ، چسمه سارها ، انهار طبیعی و پارک های ملی ، تاسیسات کشاورزی و دامداری و دامپروری و کشت و صنعت و اراضی موات و بایر و سایر اراضی و املاک متعلق به دولت یا شرکت های وابسته به دولت و شهرداری ها و یا اوقاف و همچنین اراضی و املاک و موقوفات و محبوسات و اثلاث باقیه که برای مصارف عام المنفعه اختصاص یافته یا اشخاص حقیقی یا حقوقی به منظور تصرف یا ذیحق معرفی کردن خود یا دیگری مبادرت نماید یا بدون اجازه سازمان حفاظت محیط زیست یا مراجع ذیصلاح دیگر مبادرت به عملیاتی نماید که موجب تخریب محیط زیست و منابع طبیعی گردد یا اقدام به هرگونه تجاوز و تصرف عدوانی یا ایجاد مزاحمت یا ممانعت از حق در موارد مذکور نماید به مجازات ۱ ماه تا ۱ سال حبس محکوم می شود .

دادگاه موظف است حسب مورد رفع تصرف عدوانی یا رفع مزاحمت یا ممانعت از حق یا اعاده وضع به حال سابق نماید .

تبصره ۱ – رسیدگی به جرائم فوقالذکر خارج از نوبت به عمل می آید و مقام قضایی با تنظیم صورت مجلس دستور متوقف ماندن عملیات متجاوز را تا صدور حکم قطعی خواهد داد .

تبصره ۲ _ در صورتی که تعداد متهمان ۳ نفر یا بیشتر باشد و قرائن قوی بر ارتکاب جرم موجود باشد قرار بازداشت صادر خواهد شد . مدعی می تواند تقاضای خلع ید و قلع بنا و اشجار و رفع آثار تجاوز را بنماید.


 

مجازات زمین خواری

به موجی ماده ۶۹۰ مجازات زمین خواری ۱ ماه تا ۱ سال حبس می باشد و همانطور که گفته شد در بیشتر مواقع اشخاص زمین خوار مرتکب جرائم دیگری از جمله جعل و استفاده از سند مجعول ، کلاهبرداری ، پرداخت رشوه به کارمندان و مقامات دولتی می شوند که در این صورت مجازات آنها با لحاظ مجازات دیگر جرائم ارتکابی آن تعیین می گردد.

زمین خواری از جمله جرائمی است که در حوزه اراضی و املاک اتفاق می افتد که با تصرف عدوانی املاک و اراضی ملی و دولتی و اراضی موات شروع می شود و در ادامه مجرم در جهت تصاحب اراضی و املاک معمولا به ارتکاب جرائم دیگری از قبیل جعل و استفاده از سند مجعول ، جعل اسناد هویتی ، پرداخت رشوه و کلاهبرداری اقدام می کند .

پس در میزان مجازات فرد مرتکب زمین خواری علاوه بر مجازات تعیین شده در ماده ۶۹۰قانون مجازات ، ارتکاب جرائم دیگر نیز تاثیر گذار است .

 

منبع مطلب : https://vakilparvandi.ir/

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۱/۰۶/۰۴
Ali Hatami

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی